Кількість
|
Вартість
|
||
|
Застосування бокорізів, кусачків, мікрокусачків
Даний вид інструментів, а саме: бокорізи, кусачки, мікрокусачки дуже широко використовуються електротехніці, радіоелектроніці, технічному моделюванні, ремонті і призначені для створення ріжучого та давильного зусилля, що дозволяє перекушувати провода з міді та сталі, відкушувати зайві частини радіодеталей, а також видаляти елементи матеріалів - стеклотекстолит, пластик, гуму.
Перед купівлею бокорізів, кусачків потрібно розібратись, де вони будуть використовуватись, який розмір необхідний в залежності від розміру долоні майстра, тип ріжучої кромки бокорізів, типу зворотнього механізму кусачків, конфігурації і покриття.
Переваги використання якісних бокорізів та кусачків
Основні характеристики бокорізів та кусачків:
- наявність діелектричних ручок, дає змогу проводити роботи з дротами при без зняття напруги;
- перекусуюча здатність бокорізів від 0,5 мм до 3,5 мм, залежить від розмірів та матеріалу з якого їх виготовлено;
- розмір бокорізів та кусачків в залежності від розміру долоні того хто буде користуватись;
- наявність та тип зворотнього механізму;
- тип сталі з якої виготовлено бокорізи чи кусачки.
Як вибрати бокорізи, кусачки та мікрокусачки
Зробити правильний вибір при підбору інструменту - це основна вимога для подальшого якісного та безпечного виконання робіт.
При виконанні робіт з електрообладнанням під напругою відповідно до вимог з електробезпеки необхідно використовувати бокорізи, кусачки з діелектричними ручками.
Під час перекушування дротів, різних матеріалів необхідно враховувати товщину матеріалу та його твердість, це суттєво забезпечить правильно використовувати ріжучий інструмент довгий період.
Важливим додатковим елементом для бокорізів, кусачків та мікрокусачків є наявність зворотнього механізму, що дає можливість самостійно повертати ручки бокорізів, касачків до розведеного положення, а не намагатись зворотньо їх розвести для здійснення відкушування матеріалу. Існують бокорізи з пластинчатою та спіральною пружиною.
По типу ріжучої кромки бокорізи кусачки поділяються на: бокорізи з фаскою та без фаски, це дає можлисть більш щільно проводити відкушування різних радіоелементів та матеріалів від основи, плати.
Умови експлуатації бокорізів та кусачків
Бокорізи та кусачки стійкі до хімічних та вологих речовин, головна вимога після проведення робіт - провести очищення та оброблення ріжучих кромок мастилом, салідолом для запобіганню корозіїї.